Binnen Squadraat zijn er een laddercompetitie, drie weektoernooien en een aantal weekend(thema)toernooien. Daarnaast spelen onze teams in de Noordelijke competitie tegen andere verenigingen. De data van toernooien en wedstrijden vind je in de agenda.

Laatste wedstrijdbericht

maart 4, 2019

Euregio Competitie

Bericht volgt later.


Meer wedstrijdberichten

Huidige stand Laddercompetitie

De ladder is een interne competitie waarin leden elkaar kunnen uitdagen. Je kan spelers drie plekken boven je uitdagen, en je hebt twee weken de tijd om een afspraak te maken voor je wedstrijd. Deze wedstrijden vinden vaak plaats tijdens een van onze tosses. Aan het eind van de laddercompetitie worden de beste spelers uitgenodigd voor een eindtoernooi!

Bekijk Ladder


Huidige stand Euregio competitie

B Competitie

TeamWedstrijdenPunten
De Stadjershal 28109
De Stadjershal 3886
De Stadjershal 1882
Citadel Leeuwarden 1881
Hoogezand 1863
CS Drachten H5842
Squadraat 1834

C Competitie

TeamWedstrijdenPunten
De Stadjershal 48103
Squadraat 2894
Bodewes 1663
Squassen 1662
De Stadjershal 5636
Squadraat 3433
CS Drachten H6 628
CS Drachten H769

D Competitie

TeamWedstrijdenPunten
SCE-Fit Sports 18109
De Stadjershal 6883
Squash het Noord Franeker 878
CS Drachten H8857
Squadraat 5852
Squadraat 4848
Squadraat 6819


Ga naar Euregio website

Squadraat Competitieteams

Squadraat 1

Kiro Janssen
Bauke de Boer
Arun Thiruvalluvan
Jeroen Baars
Bronger Spandauw
Bimal Prajapati

Squadraat 2

Fons Poon
Olivier van Baars
Roel van der Veer
Dennis Visser
Jelke Take
Zwonni de Blouw


Squadraat 3

Tristan Collette
Jeroen van Asselt
Swaraj Dalmia
Mathijs van der Veen
Cees de Boer
Michiel Straat

Squadraat 4

Jamil Karchoud
Balaji Sridharan
Marisa Muth
Marieke Hof
Samantha Reijnders
Anne Floor Holtrop

Squadraat 5

Caspar Moeller
Marten Koopmans
Matthijs de Jong
Gijs Katgert
Jeroen de Mooij
Niels Bouma
Karlis Silde


Squadraat 6

Henry Maathuis
Corné Vroomen
Sander Kunst
Jesse Dijkstra
Jutte Aartsen
Merel Schothorst
Dana Tupker

Uitleg competitie

Squadraat speelt competitie op twee niveaus. De D-competitie is er voor recreanten (trainingsniveau basic, intermediate low) aangevuld met een aantal betere spelers uit de voormalige D-competitie (trainingsniveau intermediate high). De C-competitie is er voor ervaren squashers (trainingsniveau advanced).

Per jaar speelt elke team zo'n acht wedstrijddagen, altijd op zondag. De wedstrijden beginnen om 13:00 en eindigen, afhankelijk van het niveau, tussen 15:00 en 17:00. De teams komen uit de drie noordelijke provincies, waarbij je onder andere in Groningen, Veendam, Drachten, Sneek, Assen en Emmen zou kunnen spelen.

Teams bestaan uit minimaal zes spelers, waarbij elk team elke wedstrijddag een afvaardiging van vier spelers stuurt, eventueel aangevult met toeschouwers/reserves. Binnen het team wordt een rang opgesteld, dus de beste speler is de #1 van een team, de op één na beste #2, enzovoort.

Per wedstrijddag speel je twee wedstrijden in het best-of-five format. Daarnaast scheids je waarschijnlijk één andere wedstrijd. Wanneer je op positie 1 binnen je team speelt is het gebruikelijk dat je de wedstrijd van de andere nummers 1 scheidst.

De lunch wordt altijd verzorgd door het thuisteam, wat betekent dat de Squadraatteams de lunch verzorgen in de Aclo. De teamcaptains zijn hiervoor verantwoordelijk, net zoals het ondertekenen van de uitslagen en het opzetten van een speelschema waardoor er altijd genoeg spelers kunnen spelen.

Geinteresseerd in competitie spelen? Stuur dan een mailtje naar extern@squadraat.nl.

Uitleg toernooien

De drie weektoernooien zijn verdeeld over niveaus, met Advanced op maandag, Basic op dinsdag, Intermediate Low op woensdag en Intermediate High op donderdag.

De weekendtoernooien van Squadraat zijn vaak toernooien met een thema. Per jaar schommelt het aantal, maar meestal zijn het er twee tot vier.

De Squaladder is de laddercompetitie van Squadraat. Aan het begin van de competitie belanden alle spelers die zich hebben opgegeven op een willekeurige positie. Zij kunnen daarna spelers uitdagen binnen een aantal posities. Door wedstrijden te winnen stijgen ze op de ladder.

De clubkampioenschappen worden aan het eind van elk collegejaar gehouden en zijn het hoogtepunt van het competitieve squashseizoen. Hierin wordt gestreden voor de titels bij de dames en heren. Daarnaast is er nog een losse speeldag voor de heren die zich niet voor de finalespeeldag hebben kunnen kwalificeren.