Binnen Squadraat zijn er een laddercompetitie, drie weektoernooien en een aantal weekend(thema)toernooien. Daarnaast spelen onze teams in de Noordelijke competitie tegen andere verenigingen. De data van toernooien en wedstrijden vind je in de agenda.

Laatste wedstrijdbericht

maart 4, 2019

Euregio Competitie

Bericht volgt later.


Meer wedstrijdberichten

Huidige stand Laddercompetitie

Divisie A bestaat uit spelers met het niveau van Intermediate High en Advanced, waaronder de beste spelers van Squadraat. Deze divisie wordt gemotiveerd zoveel mogelijk te spelen, met slechts steeds drie hogere spelers om uit te dagen.

Bekijk Divisie A


Divisie B bestaat uit spelers met het niveau van Basic en Intermediate Low. Hier wordt er onder andere rekening mee gehouden dat spelers minder vaak squashen door een groter bereik in het uitdagen van andere spelers.

Bekijk Divisie B


Huidige stand Euregio competitie

C Competitie

TeamWedstrijdenPunten
Squadraat 120240
Squadraat 220236
CS Drachten H620205
De Stadjershal 618190
De Stadjershal 518187
Squassen 118169
Bodewes 118161
CS Drachten H71892
SCE-Fit Sports 11868
CS Drachten H81850

D Competitie

TeamWedstrijdenPunten
De Stadjershal 716221
De Stadjershal 816204
CS Drachten H916141
Squadraat 414120
Squadraat 314104
Squadraat 61482
Squadraat 51467
De Stadjershal 91434


Ga naar Euregio website

Squadraat Competitieteams

Squadraat 1

Kiro Janssen
Bauke de Boer
Jeroen Baars
Tristan Collette
Bronger Spandauw
Bimal Prajapati
Thomas Kamphuis

Squadraat 2

Sven Uilhoorn
Olivier van Baars
Fons Poon
Roel van der Veer
Jeroen van Asselt


Squadraat 3

Pim Dieters
Michael de Vries
Sjors Keet
Hester van Wieren
Leon Tiggeman
Pieter Bruins
Jutter Aartsen
Claartje Dijkstra
Astrid van Dellen

Squadraat 4

Bas Veldkamp
Jamil Karchoud
Feitze Peenstra
Ross Millward
Nick Barten
Luna Weewer
Fabiola Smitsmans

Squadraat 5

Zwonni de Blouw
Marisa Muth
Marinka de Wit
Astrid Wentzel
Marieke Hof
Jeroen de Mooij


Squadraat 6

Lars Doorenbos
Annemiek Oosterhuis
Robert Reijken
Mandy Schepers
Marjolein Kunst
Jimme Huisman
Danjel Salomons

Uitleg competitie

Squadraat speelt competitie op twee niveaus. De D-competitie is er voor recreanten (trainingsniveau basic, intermediate low) aangevuld met een aantal betere spelers uit de voormalige D-competitie (trainingsniveau intermediate high). De C-competitie is er voor ervaren squashers (trainingsniveau advanced).

Per jaar speelt elke team zo'n acht wedstrijddagen, altijd op zondag. De wedstrijden beginnen om 13:00 en eindigen, afhankelijk van het niveau, tussen 15:00 en 17:00. De teams komen uit de drie noordelijke provincies, waarbij je onder andere in Groningen, Veendam, Drachten, Sneek, Assen en Emmen zou kunnen spelen.

Teams bestaan uit minimaal zes spelers, waarbij elk team elke wedstrijddag een afvaardiging van vier spelers stuurt, eventueel aangevult met toeschouwers/reserves. Binnen het team wordt een rang opgesteld, dus de beste speler is de #1 van een team, de op één na beste #2, enzovoort.

Per wedstrijddag speel je twee wedstrijden in het best-of-five format. Daarnaast scheids je waarschijnlijk één andere wedstrijd. Wanneer je op positie 1 binnen je team speelt is het gebruikelijk dat je de wedstrijd van de andere nummers 1 scheidst.

De lunch wordt altijd verzorgd door het thuisteam, wat betekent dat de Squadraatteams de lunch verzorgen in de Aclo. De teamcaptains zijn hiervoor verantwoordelijk, net zoals het ondertekenen van de uitslagen en het opzetten van een speelschema waardoor er altijd genoeg spelers kunnen spelen.

Geinteresseerd in competitie spelen? Stuur dan een mailtje naar extern@squadraat.nl.

Uitleg toernooien

De drie weektoernooien zijn verdeeld over niveaus, met Advanced op maandag, Basic op dinsdag, Intermediate Low op woensdag en Intermediate High op donderdag.

De weekendtoernooien van Squadraat zijn vaak toernooien met een thema. Per jaar schommelt het aantal, maar meestal zijn het er twee tot vier.

De Squaladder is de laddercompetitie van Squadraat. Aan het begin van de competitie belanden alle spelers die zich hebben opgegeven op een willekeurige positie. Zij kunnen daarna spelers uitdagen binnen een aantal posities. Door wedstrijden te winnen stijgen ze op de ladder.

De clubkampioenschappen worden aan het eind van elk collegejaar gehouden en zijn het hoogtepunt van het competitieve squashseizoen. Hierin wordt gestreden voor de titels bij de dames en heren. Daarnaast is er nog een losse speeldag voor de heren die zich niet voor de finalespeeldag hebben kunnen kwalificeren.