SquaLadder 2021 – 2022

Beste Squadrater,

De SquaLadder gaat weer van start! De SquaLadder is een jaarlijkse interne competitie van Squadraat waarin je andere spelers kunt uitdagen en de ladder kunt beklimmen als je wedstrijden wint. Door mee te doen met de SquaLadder kun je regelmatig wedstrijden spelen tegen andere Squadraters, naast de toernooien die we een paar keer per jaar organiseren.

We gebruiken het online platform Wotscore om de scores en de ranking bij te houden. Kort na je aanmelding krijg je van ons een plek op de ladder toegewezen. Deze startpositie wordt deels random bepaald, maar is ook afhankelijk van je speelniveau. De ladder is leuk voor alle trainingsniveaus, van Basic tot Advanced, omdat we proberen het niveauverschil tussen spelers die elkaar kunnen uitdagen niet al te groot te maken. Als je iemand uitdaagt en de wedstrijd wint, neem je de positie in van degene die heeft verloren. Je kunt een wedstrijd spelen tijdens de toss, voor of na je training of een baan reserveren buiten de Squadraat uren. Vul het resultaat in op Wotscore en schrijf eventueel een leuk wedstrijdverslag. We verwachten verder dat je regelmatig een wedstrijd speelt. Het is gebruikelijk dat je een best of 5 wedstrijd speelt, maar je bent vrij om een best of 3 wedstrijd te spelen als beide spelers daar de voorkeur aan geven.

Aan het einde van het seizoen organiseren we een eindtoernooi waarvoor niet alleen de spelers die bovenaan de ladder staan worden uitgenodigd, maar ook de meest actieve spelers.

Deelname aan de SquaLadder is geheel gratis! Om je aan te melden moet je eerst een Wotscore account aanmaken op www.wotscore.com. Niet bekend met Wotscore? Bekijk dan de Wotscore demo op https://www.wotscore.com/demo

Zodra je een Wotscore account hebt, kun je je aanmelden voor de SquaLadder 2021-2022 op www.wotscore.com/competitions/6822. Nadat je je hebt aangemeld, krijg je door Wotscore automatisch een positie toegewezen lager dan de positie van het ToCo account. Op dit moment is het nog niet toegestaan om andere spelers uit te dagen. We moeten je eerst handmatig op een positie indelen ( deels door loting ) die hoger is dan de positie van het ToCo account. Pas nadat je op een positie bent ingedeeld die hoger is dan de positie van het ToCo account, mag je andere spelers uitdagen. Je mag daarna meteen al ladderwedstrijden gaan spelen tegen andere spelers.

De huidige stand van de ladder is ook te vinden op www.squadraat.nl/wedstrijden.

Mocht je toch nog vragen hebben, laat het ons dan vooral weten en we hopen je dit jaar te zien op de ladder!

De Toernooicommissie,

Elena, Gina, Jeroen, Jutte and Dennis